Kjøpesenter

Hovedinngang til Palladium
Hovedinngang til Palladium
Bilde av den utvendige hovedinngangen til Palladium.

Det er flere store kjøpesenter i Praha. På denne siden vil du kunne lese litt om noen av de beste.

Palladium

Náměstí Republiky 1, Praha 1

Palladium er et gigantisk kjøpesenter som ble bygget i 2007. Senteret inneholder omtrent 200 butikker, som omfatter alt fra kosmetikk, klær, elektronikk og dagligvarer.

Noen utvalgte butikker

Palladium har som sagt ca 200 butikker, så en hver kjøpelysten person burde finne noe som man liker. Blandt de mer profilerte butikkene kan vi nevne:

H&M
Starbucks
Lacoste
Clinque
Mark&Spencer

Oversiktsbilder av Palladium. Klikk på bildene for større versjon.

Spise

Det er flust av restauranter på senteret, og omtrent alle befinner seg i toppetasjen. Her får du alt fra fastfood, italiensk pizza og pasta, indisk og ekte steak. Til sammen er det over 30 barer og restauranter på senteret, og prisene er heller ikke noe å si på. Du kan få en god middag for to for under 200 Norske kroner.

Komme seg dit

Det er svært enkelt å komme seg til Palladium med metro. Du tar den gule linjen (B) og hopper av på Náměstí Republiky. Kommer du med metroen fra nord tar du rulletrappen som er til høyre når du går av. Kommer du fra sør tar du den til venstre. I toppen av rulletrappen er det så inngang til senteret med en gang til høyre, godt skiltet. Rett innenfor inngangen finner du blandt annet en Starbucks kafè.

Nový Smíchov

Plzeňská 8 – 150 00 Praha 5

Novy Smichov er ikke like stort som Palladium, men til gjengjeld har du 12 kinosaler i toppetasjen. Tilsammen befinner det seg ca 150 butikker i senteret, og en en spillehall (typiske arcade spill som bilspill, skyten etc). Du kan også gamble litt i et lite “casino” på toppen. (Et par spilleautomater og muligheter for Kenospill mm.)

Noen utvalgte butikker

Tesco
H&M
Marks&Spencer
ZARA
Datart (Elektronikk, vært en titt!)
Intersport

Spise

Det er i grunn ikke så veldig mange spisesteder på senteret, men man har mulighet til å ta en matbit hvis man ønsker.

Komme seg dit

For å komme deg til Novy Smichvo er det enklest å ta metroen. Hopp på den gule linjen (B) og sitt på til du kommer til Anděl. Senteret ligger kun en kort spasertur rett rundt hjørnet fra utgangen av metroen.

Skriv en kommentar

banner