Mat og Drikke

Det finnes mye god mat i Praha, og prisene er heller ikke noe å bli skremt av. Det er noen små tips som kan være greit å ta med seg til Praha før du skal spise:

  • Hvis du velger en restaurant litt utenfor turistgatene så vil du få mye billigere mat (gjerne tre ganger så billig) enn om du setter deg ned på en restaurant midt i turistgaten.
  • Det er mange restauranter som prøver å være litt “frekke” å servere deg brød før maten, for å så ta seg godt betalt for de selv om du ikke har bestilt det. Skjer dette bør du unlate å tipse.
  • Noen restauranter legger til tips selv, og da står det på regningen. Hvis ikke de gjør det er det vanlig med 10-15% i tips.

Hva det koster

Altså, har du tid så vil det absolutt lønne seg å gå utenfor turistgatene og finne restauranter. De kan ofte være kosligere, og nesten garantert billigere. I turistgatene kan prisen for en middag for to med drikke komme på rundt 700-800kc. (rundt 250kroner) denne summen halveres om ikke deles på tre hvis du beveger deg utenfor hovedgatene. Spør gjerne på hotellet ditt om de har tips til gode restauranter utenfor turistområdet.

Ikke fall for Brød-trikset

Da vi i Reisepuls.no var på en restaurant i hovedgata/torget så ble vi servert brød før vi fikk maten. Vi rørte ikke brødet, men alikevel slo de på 200kc (ca. 70 kr) for det. Når ene hovedretten kostet nesten like mye syns vi selvsagt at det var merkelig. Etter å ha spurt kelneren om hvorfor vi har blitt belastet for brødet vi aldri hadde bestilt tok hun vekk halvparten. Det var selvsagt ikke tilfredstillende, så vi unngikk å tipse, i og med at de “stjal” 100kc. (som var omtrent det vi hadde kommet til å tipset.)

– Få inspirasjon og tips til matlagingen med matoppskrifter fra matmonster.no

Kjøpesentre fungerer også

Det er også å anbefale å ta turen innom et av de store kjøpesentrene, da spesielt Palladium for å spise. I toppetasjen der finnes det mange gode restauranter med god mat, til alright pris. Der kan du få pizza og pasta til 100-150kc som tilsvarer 40-50 norske kroner.

Øl i Praha

Når man drar til Praha så må man smake på ølen, selv om man egentlig ikke liker det. Det er rett og slett tradisjon. Den mest kjente (og best?) ølen heter Pilsner Urquell. Denne har de stort sett over alt, og koster 10-15kc i butikk og 30-40kc i barer. (Altså rundt 10 kroner)

Tipsing

Når det kommer til tips så er det vanlig på restauranter. Noen legger til selv på regningen, mens andre legger opp til at du skal tipse. Det er da vanlig med 10-15%.

Lykke til med spisingen!

Skriv en kommentar

banner