Sharm el Sheikh

Det er ikke mange årene siden Sharm El Sheik var en stille liten fiskerlandsby på sydspissen av Sinai halvøya i Egypt. Utviklingen de siste årene har vært stor,  og Sharm El Sheik fremstår i dag som en av Egypts mest moderne byer med flotte hoteller, restauranter fra alle verdens hjørner og et rikt servicetilbud.

Det som Sharm el Sheikh kanskje er mest kjent for er havet, og dets muligheter til flotte snorkel og dykkeopplevelser. Det er obligatorisk å ha med seg snorkelsett når du kommer til Sharm el Sheikh, og det kommer til å være verdt det. Med krystallklart varmt vann, og over tusen forskjellige arter rett utenfor stranden så kan synet ta pusten av de fleste.

Reiser du til Sharm el Sheikh på charter så er sjansen stor for at du havner i et av to områder; Hadaba eller Naama Bay. Naama Bay er størst, med stor handlegate, internasjonale restauranter, fortauskafeer og et yrende uteliv. Mange turistene tilbringer kveldene i Naama Bay som også har et rikt tilbud av barer og diskoteker. Bor du i Hadaba-området så har du også handlemuligheter der, med en egen gate med mange arabiske suvernirbutikker, hvor du kan gjøre noen gode kjøp hvis du har god tid, og liker å prute. Det er også kjente restauranter i området som Pizza Hut, Mc Donalds og Starbucks, samt “vanlige” butikker med klær og elektronikk til så og si Norske priser. Hadaba ligger ca. 10 minutter unna Naama Bay, og en taxitur koster rundt 30 L.E.

Transport

Det er dårlig med kollektivtransport i Sharm el Sheikh, men det er mer enn nok av taxisjåfører som ønsker å kjøre deg rundt. Taxiene har en spessiell måte for å prøve å få deg til å kjøre, ved at de fløyter hver gang de passerer turister. De fleste stopper også helt opp for å spørre om du trenger taxi. Dette kan bli plagsomt i lengden, men det er bare å ha tolmodighet, og si nei på en høffelig måte hvis du ikke trenger taxi. “Nei takk” på Arabisk er “La Shukran”.

Været i Sharm el Sheikh

Været i Sharm el Sheikh, og Egypt generelt er perfekt for alle som liker sol. Det er sol så og si året rundt (360 soldager), og landet egner seg best å besøke i vintermånedene. Da er det rundt 25 grader om dagen, og rundt 10 grader kaldere på kveldene. Reiser du på sommeren kommer gradestokken kjeldent under 30 grader, og det er ikke unaturlig med opp mot 40 grader i skyggen. Når sola går ned, vil det fremdeles være rundt 30-35 grader. Det er på ingen måter uutholdelig å reise på sommeren, og smører du deg inn med høy faktor, og unngår direkte soling midt på dagen så går det helt fint. Se 5 dagers værvarsel for Sharm el Sheikh.

Mat og Drikke i Sharm el Sheikh

Mat og drikke i Sharm el Sheikh er svært billig, og man kan leve godt for en brøkdel av hva man måtte ha betalt her i Norge. En pizza på på Pizza Hut koster rundt 30 L.E, og kjøper du en brus på den lokale butikken betaler du 2-3 L.E. Les mer om prisnivået i Sharm el Sheikh

Skriv en kommentar

banner