Taxfree-kvote – Så mye alkohol og tobakk kan du ha med deg til Norge

Du har vært utelands, og akkurat kommet inn i taxfree-butikken på flyplassen. Hvis du er som meg så husker du aldri hvor mye man kan kjøpe, selv om du har vært utenlands flere ganger tidligere og handlet på taxfree-butikken.
duty_free_shop_singapor

You may also like...

83 Responses

 1. Kristian Rasmussen says:

  kan jeg unde 18år ta med meg 10liter sprit og mange snus bokser som er kjempe sterke ?

 2. MAttias says:

  Kan jeg ta med alternativ 1 , ( under 18 ) men som julegaver?:)

 3. Ståle says:

  Nei, du må være over 18 for å kjøpe øl og cider, og over 20 for å kjøpe sprit. Spiller ingen rolle om du skal drikke det selv, eller gi det bort i gave.

 4. Håvard says:

  Kan man kjøpe en kartong røyk i tillegg til en pølse med snus ? (10 bokser snus)

 5. Ståle says:

  Håvard: Nei, man må velge mellom røyken eller snusen. Og skal du ha 10 bokser med snus så må det være porsjonsnus. Vanlig løs snus kan du ha med deg 5 bokser av.

 6. Sylvi Marie Dahlberg says:

  Hvordan er reglene for– jeg kommer fra utlandet og handler min kvote på Gardermoen. Dagen etter skal jeg reise videre innenfor Norge (hjem)…. det er blitt meg fortalt at det må skje innenfor 24 timer for å ta med min Taxefree kvote hjem.

  • Ståle says:

   Dutyfreeposer som er kjøpt i en lufthavn innenfor EU/EØS-land som er pakket i en forseglingspose som inneholder tilfredsstillende og synlig bevis for at det er kjøpt i vedkommende lufthavn kan medbringes gjennom sikkerhetskontrollen på norske lufthavner i inntil 36 timer fra kjøpstidspunktet.

 7. Pelle says:

  Kan man ikke ta med seg mer en 1liter sprit selv om man ikke kjøper verken vin eller øl?

 8. Lone says:

  Når jeg skal til tyrkia da, hvor mye kan jeg kjøpe? Å kan jeg ha med meg resten hjem om jeg ikke drikker opp alt i kofferten? Altså, om jeg kjøper sprit på taxfree i tyrkia (antalya), hvor mye kan jeg kjøpe å kan jeg ha med meg 1 liter sprit i kofferten å uansett kjøpe mer på taxfree inn til norge igjen?

  • Ståle says:

   Inn til tyrkia kan du ha med deg 1 liter eller 2×0.75 liter alkohol. Innførselen inn til Norge igjen vil være den samme, og om du kjøper kvoten din i Tyrkia eller på tax-free i Norge har ingen ting å si. Kvoten er den samme uansett. Så om du har en liter sprit i kofferten, kan du ikke kjøpe en liter til på tax-free i Norge.

 9. Karoline says:

  Hva kan jeg ta med når jeg reiser fra Norge til Spania? (Da tenker jeg bare på ture ned og ikke hjem igjen) jeg er 20 år :)

  • Ståle says:

   Du kan ta med deg 1 liter sprit, 4 liter vin og 16 liter øl. Artikkelen er oppdatert med litt informasjon om utreise fra Norge og kvoteregler, og det er til og med blitt lagt til en fin link til en fin oversikt. :)

 10. mats says:

  Kan man ta med seg 3 flasker med sprit under 22% fordi det teller som vin?

  • Ståle says:

   Du kan faktisk ta med deg 4 flasker, eller 3 liter til sammen. Her gjelder alkoholprosenten, så om det er vin, eller “sprit” med alkoholprossent under 22% går for det samme.

 11. Amanda says:

  Hva skjer om man kjøper med seg mer snus enn kvoten, ønsker og fortolle det og man så er under 18 når man fortoller det?

  • Tor Sverre Lund (@TorSverre) says:

   Du blir fratatt alt, siden du har kjøpt produktene ulovlig, og også prøver å innføre dem ulovlig. Du må være over 18 for å ta med tobakksvarer inn til Norge.

 12. Remi says:

  Kan man ha to bokser porsjonsnus til bruk i håndbagasjen i tillegg til kvoten?

  • Ståle says:

   Nei, i teorien så kan du nok ikke det, da grensen er satt til 10 bokser porsjonssnus, men om de sier noe på det hvis du blir stoppet er en annen sak :) men er det verdt det? 😉

   • Estefan says:

    Teknisk sett, ut fra lovverket da vel og merke, så blir 250 g / 21,6 g (som er vekten på en standard General white portion) 11,57 bokser. Slik oppfatter jeg det at du kan lett ta med 11 bokser, og er man 2 så kan man ta med 23. Nei ?

    • Ståle says:

     Det er stemmer nok det, Estafan. Men det blir gjerne sagt 5 bokser løs snus, eller 10 bokser porsjon, siden de ofte selges i struter :)

 13. Jimmen says:

  Hei.

  Skal til Tyrika om noen uker og lurer på om det er mulig og kjøpe 20 bokser på tax-free ettersom jeg skal være der i to uker?

  takk for svar!

  • Ståle says:

   Nei, lengden på oppholdet har ingen ting med kvoten å gjøre. Det eneste kravet er at du er ute fra landet i mer enn 24 timer. Men kvoten er den samme uansett.

 14. Magnus says:

  Kan man kombinere tobakksvarene? Altså 5 bokser med porsjonsnus og 100 sigaretter?

 15. Magnus says:

  Hei igjen. Et spørsmål til. Hvis man er 18 år og kjøper sprit i utlandet (lovlig) og tar det med inn til Norge. Er det lov? Altså å kjøpe en flaske sprit, to flasker vin og to liter øl? Er det reglene fra landet du drar fra, eller landet du kommer inn til som teller? Takk for svar.

  • Ståle says:

   Nei, reglene gjelder for det landet du skal inn i. Og i Norge så må man være over 20 år for å føre inn alkohol over 22%.

 16. anette says:

  hei. jeg skal til Tyrkia om ikke så lenge og lurte på om hvor mye vin jeg kan ta med fra Norge til Tyrkia.

  • Ståle says:

   1 liter eller 2×075 liter alkohol. Se link i artikkelen under overskriften “Kvote ved utreise fra Norge til utlandet”.

 17. Kim says:

  Hei,
  Jeg lurte på hvor mye sånn ca. jeg må fortolle hvis jeg kjøper 2 ruller med snus ?

 18. Line says:

  Vist jeg drar fra Norge til England og kjøper en kartong med røyk. Fem dager senere skal jeg fra England og hjem til Norge. Vist jeg da legger kartongen med røyk i kofferten, kan jeg kjøpe en rull med porsjonssnus på tilbaketuren? :) Eller er det ulovlig?

  • Ståle says:

   Nei, det er ikke lovlig. Her handler det om hva du tar med inn til landet. Om du har kjøpt dette i andre land tidligere har ikke noe å si.

  • Tor Sverre Lund (@TorSverre) says:

   Spiller ingen rolle hvor du kjøpte det, når du kjøpte det, hvor du pakker det, osv. Eneste som teller er hvor mye du har med deg når du kommer inn i landet. Så nei, det du beskriver er ikke lov.

 19. Joachim says:

  Heisann. Jeg har nettop fylt 18 år og skal til Spania snart. Kan jeg da kjøpe sprit under 22% eller er det det samme reglene for sprit? Og hvis jeg skal kjøpe snus/tobakk. Kan jeg da kjøpe meg 5 Porsjonsnuser og 100stk røyk?

  • Ståle says:

   Ja, du kan kjøpe deg “sprit” under 22%, da dette går som vin eller annen drikker under 22%. Ellers så kan du ha med deg 250 gram tobakksvarer.

 20. Joachim says:

  Hei igjen. Jeg skal nå dra hjem fra spania den 29’ende. Og jeg lurer på om hvor mye under 22% jeg kan kjøpe meg fra spania til norge? Og hvis jeg da har kvoten på alkohol. Kan jeg kjøpe meg snus & røyk på tax-free i norge da?

  • Ståle says:

   Du kan ha med deg 3 liter med alkohol under 22% i tillegg til evt 2 øl eller cider. Ønsker du å ta med deg en liter med sprit i tillegg så kan du ta med deg 1,5 liter med alkohol under 22%. Ja, du kan kjøpe kvoten din akkurat hvor du vil, så lenge du er innenfor når du går gjennom tollområdet :)

 21. nils says:

  Kan me ta alt kvoten ( 10bokser posjon snud ) og 1liter brenevin )
  Og so gå ut av sverie og inn til Norge . Seta da i fra seg
  Og inn i gjen til sverie og gjer da samma i gjen eller er da
  Son du må venta so og so lenge før du kan sjøpa på nyt
  I gjen

 22. Julian says:

  Hei!
  Om man har snus man har kjøpt på en vanlig norsk butikk før man kommer til flyplassen, og man har kvitteringen på det, kan man da kjøpe 10 bokser porsjon i taxfree, eller må jeg telle med de jeg allerede har?

 23. Ingeborg says:

  Hei! Jeg lurte på om hvor mye vin jeg kan kjøpe itillegg til en flaske sprit som er over 22%?

  • Ståle says:

   Du kan kjøpe 1,5 liter (2 flasker) vin i tillegg til 1 liter sprit. Hvis du liker øl eller cider så kan du ha med deg 2 liter av det også på samme kvoten :)

 24. Adrian says:

  Hei,

  Det står her oppe at man kan kjøpe 10 bokser med porsjonssnus, men det kan ikke overstige 250 gram, kan man da kjøpe 15 bokser av en snustype som ikke overstiger 250 gramsgrensen? Eller kan det kun være 10 bokser ?

  • Ståle says:

   Det er 250 gram som gjelder, så du kan ha med deg så mange bokser du orker, så lenge de ikke overstiger 250 gram 😉

 25. May Kolstad says:

  Hei, jeg skal til england fra 21-28 denne mnd, jeg lurer på om en kan kjøpe alkoholkvoten på flyet,
  Om ikke så har jeg sett at det er ulik kvote til england enn norge, jeg røyker eller snuser ikke, har fått høre noe om at det er nye regler på dette. Jeg kommer til å ha en lang dag med mye reiser å lurer på om jeg kjøper inn kvoten enten på flyplassen eller flyet, kan jeg kjøpe med en ekstra flaske vin som da ikke kommer til å bli med hjem igjen?

  • Ståle says:

   Først angående den nye regelen som gjelder fra 1 Juli i år: hvis du ikke kjøper tobakk så kan du kjøpe 1.5 liter ekstra vin eller øl.

   Når det gjelder hvor du kjøper alkoholen din, så har det ingenting å si. Det er når du passerer gjennom tollen at du skal være “innenfor” kvota :)

 26. helge says:

  Kan eg som 18åring ta med meg fks 9 flasker med hotnsweet 16% ( som blir 4.5 liter sterkvin) eller kan eg kun ta med meg 6 flasker som det står i parantes i kvotene?

  • Ståle says:

   Her går det på mengde, så du kan ta med deg 4.5 liter vin (eller i ditt tilfelle hotnsweet) så lenge du ikke kjøpe noe annet :)

 27. Arne says:

  Kan man kjøpe kvoten sin i utlandet og pakke det ned i sin koffert og sjekke den inn? Eller må det handles bare på Duty free ? Er jo ofte dyrere på Duty free enn i utlandet.

 28. Aasemor says:

  På hjemreise fra utlandet kan jeg ta med 1 l sprit, 4 flasker vin og 2 liter øl, så langt er det klart. Men jeg drikker ikke 2 liter øl, og vil heller ha 5 flasker vin – er dette ulovlig??? syns det virker litt rart……..

 29. Ørjan says:

  er det lov å ha med seg sprit fra eks. danmark inn i norge når man er mellom 18 og 20 år? sprit grensen i norge er jo 20, men på kvotene ser det jo ut som at er man over 18 får man ta det med?

 30. Vigdis says:

  Kan man ta med seg sprit fra Dubai inn i Norge?

 31. Amalie says:

  Hei! Hvis man skal kjøre til hemavan og vil ta med mer snus tilbake enn kvota, hvordan fortoller man det?

 32. Markus says:

  Hei, er det mulig å ta med seg sprit hjem selvom jeg er under 20? Jeg er 18 år hvis det hjelper?

 33. Henriette says:

  Hei! Jeg har vanligvis kjøpt med meg enten 5,10 eller 15 bokser snus på taxfree når jeg har reist fra Norge til Latvia, neste gang trenger jeg å ha med mer grunnet langt opphold. Gjelder denne 250g regelen da? Jeg finner ikke noe informasjon på dette noe sted.

 34. Therese says:

  Hei. kan jeg som er under 18 år, ta med inntil kvoten med porsjonssnus med til Norge?

 35. Monica says:

  Hei, jeg er 19år å lurer på om jeg kan ta med 1,5 L eller 3 L vin?
  Det står jo at man kan bytte spriten til 1,5L vin, men siden jeg ikke er 20 har jeg jo egentlig ikke sprit kvote og kan jo da egentlig ikke bytte den til 1,5L vin.

 36. Reidar says:

  Hei, jeg skal til Tyrkia om noen uker, kan jeg da kjøpe et tårn snus (10stk) på Gardermoen og så ta det med inn til Tyrkia? Og når jeg da skal hjem en uke senere (og jeg har snust opp snusen jeg kjøpte), kan jeg da kjøpe et tårn til (10stk) på Gardermoen når jeg lander?

 37. Benedikte says:

  Hei!
  Jeg skal på en 4 måneders lang backpackertur til Asia i januar. Jeg snuser ca 3 bokser i uken, og må derfor hamstre med meg mye snus fra både tax-free og noe til å ha i kofferten, til turen! I de fleste landene jeg skal til er det lovlig å ta med ca 250 g snus, noe som tilsvarer rundt 15 snusbokser! Hvordan skal jeg gjøre dette? Er det noen lovlige måter jeg kan gjøre det på? Kommer jo ikke til å snuse 15 bokser snus i hvert land..

 38. Benni says:

  Hei skal til Spania 29. okt og lurer på hvor mange ruller med snus jeg kan kjøpe? Er det bare 2 pr pers?

 39. Hanne Cristine says:

  Hva er reglene for snus inn til Sverige i taxfree? Har hørt mye forskjellig, så blir veldig forvirret..

 40. Janne Nilsen says:

  Kan man ikke ta med øl til Tyrkia? Jeg har cøliaci og tenkte å ta med meg noen “ringnes lite” Da jeg ikke vet om man får tak i glutenfritt øl der. Corona er ikke et alternativ for meg da jeg blir syk av den selv om noen påstår at den er glutenfri..

 41. Eden says:

  Skal på dagstur til London, kan jeg handle 10 stk snus på vei inn også handle ti stk når jeg er lander hjemme igjen?

 42. Julie says:

  Er det lov å ha en røykpakke i håndbagasjen og kjøpe en kartong med røyk? Eller er dette over kvoten?

 43. Grethehaugland olsen says:

  Hei, om en ikke har sprit, øl eller tobakk, hvor mye vanlig vin kan en da ta med til Norge??

 44. mats says:

  Hei, er vel bare meg som ikke klarer helt å fatte alt dette. Skal til Danmark, og tenker å ha med meg alkohol hjem igjen. Kan jeg ta med meg 1 liter sprit, OG 4 liter sprit under 22%? :)

 45. Synne says:

  Teller alt som er mellom 2,5 og 22% som vin? Tenker på likører

 1. April 6, 2010

  […] tobakk hjem, da det ofte er mye billigere. Det man må være oppmerksom på da er å holde seg til taxfree-kvoten, hvis man prøver å gå på grønt, selv om man har med for mye kan det fort bli dyrt. Nedenfor er […]

Skriv en kommentar

banner