Praha

Storbyferie er blitt svært populært i det siste, og Praha er en by som blomstrer som reisemål.

Tsjekkias hovedstad Praha kan by på mange gamle, spektakulære bygninger som egner seg godt til fotografering. Det er også gode muligheter til shopping hvis du skulle ønske det. Det mange kanskje ikke vet er at Praha faktisk er blitt moderne de siste årene, og det er blitt bygget flere gigantiske kjøpesentre med flere hundre butikker i. Les mer om de enkelte kjøpesentrene.

Det som er bra med Praha er at byen passer for alle, skulle de ønske en romantisk ferie med din kjære er det ikke noe problem å finne koselige gåturer, eller gode plasser hvor dere kan nyte god mat og drikke til en overkommelig pris.

Transport

Det er veldig enkelt å komme seg rundt i Praha, da selve midtbyen ikke er stor. Det går fint å gå så lenge du ikke skal bevege deg bort fra midtbyen. Ønsker du derimot å å gjøre nettopp det er metroen (undergrunnen) ypperlig til slikt bruk. Det er kun 3 linjer i Praha, og de krysser hverandre på tre punkter. (se kart) Hvis du har vært i andre storbyer som London, Paris eller New York vil du kjenne igjen systemet, og siden det kun er 3 linjer som det er mulig å ta så kommer du fort til å huske systemet. Les mer om transport og priser på transport i Praha.

Været i Praha

Været i Praha kan på mange måter sammenlignes med Norske forhold. Riktignok er det jevnt over litt varmere, med været kan være like skiftende, og på vinteren snør det. Våren derimot kommer ofte litt tidligere, og det kan bli opp mot 15 grader i slutten av mars. Se 5 dagers værvarsel for Praha.

Mat og Drikke i Praha

Praha har mye å by på når det kommer til mat og drikke. Maten er gjerne 3 ganger billigere enn i Norge, hvis du går utenfor turistområdene. Det erdog noen tips som er kjekke å ta med seg, les mer om mat og drikke i Praha.

Skriv en kommentar

banner